Teknikråd.se- nu med 40 000 läsare i månaden

Bäst i test espressomaskiner 2018 (9 fantastiska maskiner + fynd!)

Att kunna göra en god espresso är en konstform och espressomaskinen kan vara avgörande för att få till det lilla extra.

Vi har gått igenom alla tester av espressomaskiner för att kunna presentera den bästa espressomaskin. Så att du kan få den absolut godaste espresson!

Vi tar fram fördelarna och nackdelarna som vi har upplevt med varje espressomaskin och sett till helheten i hur den har presterat. Framförallt handlar det även om vad vi har tyckt om smak och men också användarvänligheten som är viktig när man ska välja den bästa espressomaskinen. 

Nedanför jämför vi 9 olika modeller:

1. Jura E8 Chrome och Platina

Jura E8 kommer i två varianter Chrome och Platina och är trots sitt relativt höga pris en espressomaskin som enligt flera internationella tester rankats som en av de bästa espressomaskinerna. Den första koppen tar omkring en minut att göra men den andra tar under en halv minut.

Juras E8 har en unik pulsextraktionsprocessen (P.E.P.©) som optimerar extraktionstiden och garanterar en perfekt smak. Du kan välja mellan 12 olika program tex cappucino eller kaffes utöver programmen kan du välja 8 olika styrkor.

Jura E8 är väldigt enkel att använda även om instruktionerna som medföljer hade kunnat vara bättre. Köper man till ett tillbehör kan man också koppla sin Jura E8 till sin telefon för att få en större kontroll över hur kaffet ska smaka. Den främsta fördelen med en Jura E8 är att man alltid får en kopp välsmakande kaffe relativt snabbt. Nackdelen med den är dock att priset är högre än många andra bra espressomaskiner.

Se bästa pris och mer info på KitchenTime


2. Melitta Caffeo Passione OT

Melitta Caffeo Passione tar hem priset från Testfaktas eget test av olika espressomaskiner. Något vi också klart håller med om då det är en prisvärd espressomaskin, tar omkring 1 och halv minut att få första koppen gjord och strax över en halv minut för andra koppen.

Man får en fantastisk smakupplevelse och dessutom är det en espressomaskin som är väldigt enkel att använda från första början. Fördelen är framförallt priset i kombination med enkelheten att använda den.

Då den redan fått Espressomaskin bäst i test 2017 av Testfakta som inte heller de hittade några nackdelar med den, är det en bra och prisvärd modell att välja. 

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

3. Philips 3000 serie HD8821 och HD 8824 - Fynd!

Det finns få skillnader mellan HD8821 och HD8824 men i Espressomaskin testet av Råd och Rön får HD8821 priset för bra köp. När det gäller kvaliteten på kaffet verkar det inte finnas några som helst skillnader mellan maskinerna i Philips 3000 serie. Smaktester ger mycket höga poäng på Philipsmaskiner och de ligger bara något enstaka poäng bakom testvinnaren.

Det tar drygt en och halv minut att brygga första koppen på. Andra koppen tar 34 sekunder för både maskinerna. Jämfört med många andra Espressomaskiner är både HD8821 och HD8824 maskiner som är lite billigare samtidigt som kvaliteten fortfarande är på samma nivå.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

4. Kitchenaid 5KES2102EER

Kitchenaid ES2102EER är en halvautomatisk espressomaskin som kan användas både med kapslar men även med malet kaffe. Tillskillnad från de ovanstående espressomaskinerna som är helautomatiska kräver denna att man själv maler bönorna om man vill använda sådana.

Priset är lite i det högsta laget och det finns ingen mjölkbehållare men det finns en mjölk skummare.

Utseendemässigt är den väldigt fin men känns inte alls som att den gör det lika smidigt som en del andra av maskinerna i vårt test.

Se mer info och bästa pris hos Bagaren och Kocken

5. DeLonghi Dinamica ECAM 350.75.S

En av de snabbaste maskinerna i testet som bara tar 1 minut och 20 sekunder att göra första koppen men 34 sekunder för andra. Delonghi Dinamica ECAM 350.75.S är en helautomatisk espressomaskin med lattecrema system som ger ett perfekt mjölkskum varje gång.

Dock en av de dyrare modellerna i testet men som har en automatisk rengöringsfunktion som underlättar användandet markant.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

6. Siemens EQ.6 TE607203RW

Siemens Espressobryggare har en inbyggd kaffekvarn och är helautomatisk. Prismässigt ligger den bland de dyrare modellerna men har ett automatiskt rengöringsprogram som underlättar användandet.

Smidig och enkel att använda sig av och som gör ett fantastiskt kaffe som även en finsmakare kan uppskatta.

Det är också en av de snabbaste modellerna som enbart tar 1 minut och 20 sekunder på sig för första koppen och 35 sekunder för andra.

7. DeLonghi Dinamica ECAM 350.15.B

Delonghis lillebror som är lite mindre avancerad än ECAM 350.75.S men som fortfarande brygger ett fantastiskt kaffe. Jämfört med sin storebror tar den 1 minut och 25 sekunder att brygga första koppen och 35 sekunder för andra.

Saknar dock mjölkbehållare och det fantastiska lattecrema systemet. Prismässigt är det dock en helautomatiskt Espressomaskin till ett väldigt lågt pris.

Se mer info och bästa pris hos Bagaren och kocken

8. Philip Saeco Incanto HD8914 och HD8911 

Philips Saeco Incanto har testats av Råd och Rön och båda modellerna har fått ett väldigt högt resultat. Något vi bara kan hålla med om, det finns små skillnader mellan de olika modellerna som är jämbördiga.

Både tar 1 minut och 26 sekunder för första koppen och 43 sekunder för andra.
Har inbyggd mjölkkanna och gör både ett fantastiskt kaffe men också ett fantastiskt mjölkskum. 

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

9. Miele CM6350

Miele CM6350 är en helautomatisk espressomaskin som har allt man behöver. Många av komponenterna kan rengöras i diskmaskinen.

Om man väntar storbesök kan en Miele CM6350 brygga upp till 8 koppar kaffe ner i en kaffekanna. Självklart finns det en mjölkbehållare och man får ett kaffe som alltid håller samma höga kvalitet, likaså mjölkskummet.

Visserligen bland de dyraste modellerna i testet men som vi verkligen rekommenderar.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

Källor:

Coffeeness

Ett ingående test av Miele CM6350, dock skrivet på tyska men som gör en djupgående analys av den här Espressomaskinen och alla dess fördelar och nackdelar.

Råd och Rön
En djupdykande jämförelse av en stor del av de espressomaskiner vi jämfört där alla de viktigaste delarna och funktionerna av en espressomaskin jämförs.

Testfakta https://www.testfakta.se/sv/article/overlagsen-vinnare-nar-sju-espressomaskiner-testas
Testfakta gör sin egen analys av de olika espressomaskinerna som finns på marknaden. I sitt test jämför de 7 olika varianter och tar även hjälp av två före detta svenska mästare i kaffeprovning.

VLT

VLT tar hjälp av en erfaren barista med mångårig erfarenhet för att komma fram till den espressomaskinen som gör det allra bästa kaffet. Jämför smak men även vilken temperatur som kaffet får när det är färdigt. 

Trustedreviews
Ett ingående och fullständigt test av den halvautomatiska espressomaskinen Kitchenaid Artisan skrivet på engelska men där man som läsare får en klar uppfattning av både fördelarna och nackdelarna som finns med just den här maskinen.

Goodfood 
Goodfood i Australien har även de gjort ett test av den halvautomatiska espressomaskinen Kitchenaid Artisan. Tar upp flera olika fördelar och nackdelar men visar klart på varför de anser att den här espressomaskinen är värd att köpa.